Direct persoonlijk advies? Bel: 030 605 22 22 Ma t/m vrij 8.00 - 17.30, za 9.00 - 12.00
Delen:

Qwiek.up aangeschat met behulp van EPC

Beleven met de Qwiek.up: voor ieder wat wils

 

Wandelen in het bos, kijken naar de sterrenhemel of juist een sensationele achtbaanrit in de Efteling: bij dagbesteding Tamarinde van ’s Heeren Loo in Deventer prikkelt de Qwiek.up de zintuigen van cliënten.

 

Cliënten op de dagbesteding van Tamarinde zijn ernstig meervoudig beperkt. Tineke Schrör en Riet Testerink, begeleiders bij ’s Heeren Loo, zochten naar een manier om deze groep toch de ervaringen en belevenissen te geven waar zij zo intens van kunnen genieten. En die zijn voor iedereen anders. Waar de één juist houdt van veel actie, lawaai en spanning (daar is de achtbaanrit weer), geniet de ander juist van rust, groen en stilte. Het antwoord vonden Tineke en Riet in de Qwiek.up: een soort verrijdbare beamer die zicht, gehoor en gevoel prikkelt. Door de veelheid aan mogelijkheden (filmpjes variëren van André Rieu op het Vrijthof tot aan een kleurrijk groot aquarium) is er voor elke cliënt wel iets wat past bij zijn of haar belevingswereld.

 

Een realistische ervaring

Tineke: “De Qwiek.up is ideaal om prikkels in de omgeving van cliënten te reguleren. Als een cliënt te veel drukte ervaart en hier last van heeft, kan de Qwiek.up met rustgevend beeld en geluid een prikkelarme omgeving creëren. Bijvoorbeeld op een waterbed in een aparte ruimte. Andersom kan het apparaat ook extra prikkels creëren. Dat is ideaal voor cliënten die daar juist behoefte aan hebben.” Riet vult aan: “De Qwiek.up is zo realistisch, dat een cliënt bijvoorbeeld achter de muur ging kijken waar de geprojecteerde bubbels bleven. Die realistische ervaring is super.”

 

Sponsoring

De Qwiek.up is aangeschaft met behulp van sponsoring.  Een deel van het bedrag is afkomstig uit het netwerk van cliënten en begeleiders. Stichting SFO en EPC Graphic Solutions hebben dit bedrag verder aangevuld. ’s Heeren Loo is blij met hun bijdrage, omdat de Qwiek.up een waardevolle aanvulling is op de dagelijkse ondersteuning op dagbesteding Tamarinde.

 

Noot voor de redactie

Fotobijschrift: Eric geniet volop van de Efteling ervaring die de Qwiek.up biedt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Marije Zomerdijk, afdeling Marketing en Communicatie ’s Heeren Loo

Telefoon 06-83 64 25 16

E-mail [email protected]

(werkdagen : maandag, dinsdag, donderdag)

 

Over ’s Heeren Loo

‘s Heeren Loo ondersteunt in bijna het hele land mensen met een verstandelijke beperking. Jong en oud helpen wij een passend antwoord te vinden op grote en kleine vragen. Dichtbij en samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. De cliënt maakt eigen keuzes en wij ondersteunen hem hierbij. Het gaat om de cliënt; om wie hij is en om wat hij kan en wil. Samen, ontwikkeling, betrokken en pas